Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zeci de mii de hărţi pentru turişti, distribuite abia acum în Constanţa. Au stat ani întregi uitate într-o magazie

Internetul, singurul ajutor al turiştilor care ajung la Constanţa! Nu sunt centre de informare, iar mii de broşuri cu hărţi detaliate au început să fie distribuite hotelurilor abia acum, după ce au stat cu anii uitate într-o magazie. Turiştii au parte de indicaţii greşite şi când ajung în locuri cu încărcătură istorică.

de Andreea Filip

la 12.05.2025 , 20:07

Turiştii care ajung în Parcul Arheologic din Constanţa, unde pot admira ruinele vechiului zid de incintă al cetății Tomis, sunt puţin încurcaţi de informaţiile prezentate de primărie.  

"Noi, în momentul în care citim vom fi poziţionaţi în acestă aşezare. În drepata avem într-adevăr o intrare, dar acolo este cu turnuri doar cu apărare. Turnul de apărare al măcelarilor este cel din stânga şi mi-a fost confirmat de un arheolog. Am preferat să fac acest mesaj ca cei care se plimbă să aibă răspunsul corect", spune Diana Slav, ghid de turism.

Şi alte detalii de pe plăcuţe erau greşite şi au fost modificate abia acum, după aproximativ 10 ani. "Perioada istorică la care se referă era scrisă cu caractere romane, era trecut secolul 4 şi era de fapt secolul 6", spune Diana Slav, ghid de turism.

Vezi și

Prea puţină promovare turistică în Constanţa

Pe acelaşi subiect

Nici turiştii care caută informaţii la pas nu le găsesc prea uşor. În lipsa centrelor de informare turistică, cei mai mulţi dintre turiştii români şi străini, caută şi găsesc informaţii pe internet. Din Năvodari, Mamaia şi până în Mangalia, staţiunile au pagini pe reţelele socializare şi există site-uri unde există informaţii despre plaje sau cazare. 

Mai multe hărţi, realizate de câţiva ani, care să îi ajute pe turişti să navigheze prin staţiuni, sunt împărţite hotelurilor abia acum. "Un număr de câteva zeci de mii de hărţi ale municpiului Constanţa şi ale judeţului erau în patrimoniul primăriei şi depozitate într-o magazie anexă. După mai multe intervenţii, am reuşit să transferăm aceste hărţi împreună cu alte materiale, le-am introdus într-un program de distribuire. Au stat vreo 2-3 ani", a declarat George Măndilă, președinte OMD Mamaia.

"Mai sunt încă turişti care ne cer fizic să aibă harta. Se uită pe harta Mamaiei în principal să vadă distanţe, hoteluri vechi, mai ales turiştii mai în vârstă", spune Oana Tănase, hotelier.

De pe broşura de informare lipseşte clădirea-simbol a Constanţei. Cazinoul urmează să se deschidă săptămâna viitoare, de zilele oraşului. 

Proprietarii de hoteluri, vile, restaurante ori cluburi din Constanța și Mamaia plătesc anul o taxă pentru promvarea turistică a oraşului sau a staţiunii. Suma diferă în funcţie de mai multe criterii şi ajunge până la câteva mii de lei.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Vă planificaţi vacanţa în funcţie de situaţia politico-economică din ţară?
Observator » Evenimente » Zeci de mii de hărţi pentru turişti, distribuite abia acum în Constanţa. Au stat ani întregi uitate într-o magazie
OSZAR »